Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Μεγάλη Ερυθρά Κηλίδα του Δία σε Αληθινά Χρώματα


Η Μεγάλη Ερυθρά Κηλίδα του Δία σε Αληθινά Χρώματα
Αυτή η εικόνα της Μεγάλης Ερυθράς Κηλίδας του Δία δημιουργήθηκε από τον επιστήμονα Björn Jónsson χρησιμοποιώντας δεδομένα από την κάμερα JunoCam στο διαστημόπλοιο Juno της NASA.
Αυτή η αληθινή έγχρωμη εικόνα προσφέρει μια φυσική απόδοση χρωμάτων για το πως θα φαινόταν η Μεγάλη Ερυθρά Κηλίδα και οι γύρω περιοχές στα ανθρώπινα μάτια από τη θέση του Juno. Οι ταραχώδεις ατμοσφαιρικές ζώνες μέσα και γύρω από τη Μεγάλη Ερυθρά Κηλίδα είναι σαφώς ορατές.
Η εικόνα λήφθηκε στις 10 Ιουλίου 2017, καθώς το διαστημόπλοιο Juno πραγματοποίησε την έβδομη κοντινή πτήση του Δία. Τη στιγμή που λήφθηκε η εικόνα, το διαστημικό σκάφος βρισκόταν περίπου 13.917 χιλιόμετρα πάνω από τις κορυφές των νεφών του πλανήτη και σε γεωγραφικό πλάτος -32,6 μοίρες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Εκτοξεύθηκε ο νέος «κυνηγός εξωπλανητών», το διαστημικό τηλεσκόπιο TESS της NASA (φωτό)

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: To νέο αμερικανικό διαστημικό τηλεσκόπιο Transiting Exoplanet Survey Satellite (TESS), που θα αποτελέσει το διάδοχο του τηλεσκοπίου «Κέπλερ» στην αναζήτηση εξωπλανητών, εκτοξεύθηκε το βράδυ, στις 01:51 ώρα Ελλάδας, από το ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντα με ένα πύραυλο Falcon 9 της εταιρείας Space X του Έλον Μασκ. Η εκτόξευση έγινε με διήμερη καθυστέρηση λόγω ενός τεχνικού προβλήματος της τελευταίας στιγμής. Λίγα λεπτά μετά την εκτόξευση, το κυρίως μέρος του πυραύλου Falcon διαχωρίστηκε από το πάνω μέρος με το TESS και επέστρεψε άθικτο στη Γη για να ξαναχρησιμοποιηθεί στο μέλλον. Μετά τις κατάλληλες «μανούβρες» που θα διαρκέσουν περίπου δύο μήνες, το δορυφορικό τηλεσκόπιο της NASA, που έχει μέγεθος ψυγείου και βάρος 318 κιλών, θα τεθεί σε μια άκρως ελλειπτική τροχιά γύρω από τη Γη, στην οποία δεν έχει ποτέ τοποθετηθεί άλλο σκάφος. Το τηλεσκόπιο θα κάνει μια πλήρη περιστροφή γύρω από τον πλανήτη μας κάθε 13,7 μέρες, κινούμενο σε απόσταση από τη Γη 10
Καλωσήρθατε στο <<The Big Bang>> !!! Το << The Big Bang >> είναι το blog στο οποίο μπορείτε να βρείτε μία ποικιλία ειδήσεων και video που αφορούν την αστροφυσική και την αστρονομία.