Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εσείς κλείσατε το εισιτήριό σας για τον ήλιο;



0

Όλη μας η ζωή περιστρέφεται γύρω από μία περιστρεφόμενη μπάλα αερίων που αποτελεί το κέντρο του ηλιακού μας συστήματος και δεν είναι άλλη από τον ήλιο. Υπάρχουν, ωστόσο, πολλά αναπάντητα ερωτήματα που αφορούν τις επιπτώσεις του στην πλανητική μας γειτονιά.
Κάντε κλικ πάνω στην εικόνα
Έτσι, το ερχόμενο καλοκαίρι, το διαστημικό σκάφος της NASA, Parker Solar Probe, θα ταξιδέψει σε απόσταση 4 εκατομμυρίων μιλίων από την επιφάνεια του ήλιου, αντιμετωπίζοντας ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, προκειμένου να βρει απαντήσεις σε κρίσιμες ερωτήσεις. Δεν θα ταξιδέψει, όμως, μόνο του, αφού η NASA σας προσκαλεί – ή μάλλον το όνομά σας – να κάνετε μαζί το ταξίδι αυτό.
Το κοινό μπορεί να υποβάλει τα ονόματά του online για να τοποθετηθούν σε ένα μικροτσίπ που θα ταξιδέψει με το Parker Solar Probe στην αποστολή του στον ήλιο. Πρόκειται για το λεγόμενο «Hot Ticket», για το οποίο οι αιτήσεις θα μπορούν να υποβληθούν μέχρι τις 27 Απριλίου.
Όπως αναφέρει ο Mike Wehner της BGR, όσοι εγγραφούν θα κληθούν να επιβεβαιώσουν την αίτησή τους μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και έπειτα θα λάβουν ψηφιακό εισιτήριο για να συμμετάσχουν στην αποστολή.
Το διαστημικό σκάφος έχει μέγεθος ενός μικρού αυτοκινήτου και για να αντέξει τις αντίξοες συνθήκες, θα προστατεύεται από μια ασπίδα άνθρακα, με πάχος 4,5 ιντσών που μπορεί να αντέξει θερμοκρασίες γύρω στους 2.500 βαθμούς Φαρενάιτ.
Εκτός από τα ονόματα ανθρώπων από όλο τον κόσμο, το σκάφος της NASA θα μεταφέρει και ειδικό εξοπλισμό για να μελετήσει τα μαγνητικά πεδία του ήλιου, την ατμόσφαιρα, το πλάσμα και τα ενεργειακά σωματίδια.
Έτσι, το διαστημικό σκάφος θα φτάσει τη NASA και το κοινό πιο κοντά από ποτέ στον ήλιο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Εκτοξεύθηκε ο νέος «κυνηγός εξωπλανητών», το διαστημικό τηλεσκόπιο TESS της NASA (φωτό)

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: To νέο αμερικανικό διαστημικό τηλεσκόπιο Transiting Exoplanet Survey Satellite (TESS), που θα αποτελέσει το διάδοχο του τηλεσκοπίου «Κέπλερ» στην αναζήτηση εξωπλανητών, εκτοξεύθηκε το βράδυ, στις 01:51 ώρα Ελλάδας, από το ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντα με ένα πύραυλο Falcon 9 της εταιρείας Space X του Έλον Μασκ. Η εκτόξευση έγινε με διήμερη καθυστέρηση λόγω ενός τεχνικού προβλήματος της τελευταίας στιγμής. Λίγα λεπτά μετά την εκτόξευση, το κυρίως μέρος του πυραύλου Falcon διαχωρίστηκε από το πάνω μέρος με το TESS και επέστρεψε άθικτο στη Γη για να ξαναχρησιμοποιηθεί στο μέλλον. Μετά τις κατάλληλες «μανούβρες» που θα διαρκέσουν περίπου δύο μήνες, το δορυφορικό τηλεσκόπιο της NASA, που έχει μέγεθος ψυγείου και βάρος 318 κιλών, θα τεθεί σε μια άκρως ελλειπτική τροχιά γύρω από τη Γη, στην οποία δεν έχει ποτέ τοποθετηθεί άλλο σκάφος. Το τηλεσκόπιο θα κάνει μια πλήρη περιστροφή γύρω από τον πλανήτη μας κάθε 13,7 μέρες, κινούμενο σε απόσταση από τη Γη 10
Καλωσήρθατε στο <<The Big Bang>> !!! Το << The Big Bang >> είναι το blog στο οποίο μπορείτε να βρείτε μία ποικιλία ειδήσεων και video που αφορούν την αστροφυσική και την αστρονομία.